duminică, 1 ianuarie 2012

Tort Buturuga 2012



BLAT

6 galbenusuri
4 albusuri
2 linguri faina
2 linguri amidon
2 linguri nuci macinate
6 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
CREMA

4 oua intregi
250 g zahar
250 g unt
100 g nuci macinate
esenta de vanilie
GLAZURA

300 g ciocolata cu lapte
300 g frisca lichida(smantana dulce)
SIROP

150 g zahar
150 ml apa
50 ml rom

La inceput am facut glazura.Am topit pe baie de aburi smantana cu ciocolata.Am amestecat mereu pana s-a topit ciocolata.Am dat glazura la rece.

Blatul:Se separa albusul de galbenus.Galbenusurile se freaca separat cu zaharul pana se topeste.Se adauga faina,amidonul si nucile macinate.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul vanilat.Albusurile se pun peste compozitia galbenusurilor si se amesteca usor cu o lingura de lemn.Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 15-20 minute.Cand se scoate din cuptor se ruleaza intr-un prosop umed.

Crema:Ouale se amesteca cu o lingura de lemn,intr-un vas pe abur impreuna cu zaharul pana se ingroasa ca o mamaliga.Se lasa sa se raceasca.Amestecam untul spuma si se amesteca cu crema racita,nucile si esenta de vanilie.

Siropul se fierbe pe aragaz pana se topeste zaharul si se lasa la racit.Cand s-a racit se pune in el esenta de rom.

Cand blatul este racit se insiropeaza cu sirop si se umple cu crema.Se ruleaza si taiem doua bucati mai mici care reprezinta cioturile buturugii si se lipesc cu crema.

Se ia glazura racita si se mixeaza foarte bine.Cu aceasta se glazureaza tortul iar cu o furculita se fac forme de nervuri ale lemnului.

Se aranjeaza dupa preferinta.




Am luat reteta tortului de pe blogul lui Sara&Miki.E foarte bun,merita sa-l incercati.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu