vineri, 6 ianuarie 2012

Paine de casa



NGREDIENTE

1kg faina,
2 cuburi de drojdie,
zahar,
sare,
ulei de masline,
otet,
susan,
mac,
un galbenus si apa.


MOD DE PREPARARE RETETA PAINE DE CASA

Intr-un lighean pun faina si in mijloc fac loc unde pun drojdia muiata in apa calduta cu o lingura de zahar pe care o amestec cu putina faina si o las la dospit acoperita cu un"stergar"' cca.20min.Dupa ce s-a dospit pun o lingurita de sare,o lingura de otet si incep sa o framant cu apa calduta si la sfarsit adaug ulei de masline.O las la crescut cca 40 minute.Intre timp pregatesc tavile,le ung cu ulei de masline.Impart aluatul in doua parti si il asez in cele doua tavi si il mai las la crescut cca 20 min. Inainte sa introduc painea in cuptor o ung cu galbenusul si presar deasupra seminte de susan si mac.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu