luni, 2 ianuarie 2012

Cozonaci "ochi de pisica"



INGREDIENTE

3 oua
60 g zahar
2 linguri smantana
200 g unt
500 g faina
un cub drojdie
coaja de la o lamaie
UMPLUTURA
100 g zahar
300 g mac macinat
300 g nuca macinata
gem(de care doriti)
100 g nuca de cocos

Se pune drojdia in 50 ml de apa calduta.Se pune putina faina si o lingurita de zahar.
Se amesteca si se lasa la dospit 15 minute.Untul se topeste in cuptorul cu microunde.Se framanta maiaua cu faina,galbenus de ou,60 g zahar,untul topit,smantana si coaja rasa de la o lamaie.Se lasa la dospit 30 minute.
Intre timp se mixeaza foarte bine cele trei albusuri cu 100 g zahar.Se amesteca cu 100 g nuca de cocos.
Aluatul dospit se imparte in patru(cca 250 g fiecare bucata).


Se intinde o foaie si se unge subtire cu gem.Foaia trebuie intinsa cat mai  subtire.Pe jumatate din foaie se presara nuca si pe jumatate se pune mac.


Se ruleaza fiecare jumatate spre interior.Dupa ce s-au rulat,se lasa la mijloc putin spatiu in care se pune albusul cu nuca de cocos.

La fel se procedeaza si cu celealalte trei foi.
Cozonacii incap toti patru in tava mare de la aragaz in care am pus hartie de copt si am uns-o cu ulei.
Se ung cozonacii cu galbenus(3 bucati) si se pun in cuptor la foc potrivit pentru 35-40 minute.


Cand se scot din cuptor se acopera cu un prosop curat si se lasa acoperiti pana se racesc.
Sunt deliciosi!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu