vineri, 27 ianuarie 2012

Lipie Libaneza



INGREDIENTE

350 g faina
50 ml ulei
un varf de cutit sare
o lingurita mica de zahar
10 g drojdie proaspata
cca 180 ml apa calduta


MOD DE PREPARARE

Faina,sarea si zaharul se pun intr-un vas.Se adauga drojdia dizolvata in apa calduta si se framanta.Nu se pune toata apa de la inceput.Se framanta un aluat mai tare.Se adauga uleiul si se framanta din nou.Se lasa 5 minute sa se odihneasca.

Se imparte in 5 bucati.Eu le-am cantarit si fiecare bucata trebuia sa aiba 110g.


Se intinde pe masa presarata ca faina la fel ca foaia de fidea(foi subtiri) si se coace fara ulei.


In timp ce se coace o sa faca niste umflaturi care trebuie intepate cu furculita.Cand se iau din tigaie se acopera cu un prosop curat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu