vineri, 27 ianuarie 2012

Lapte de pasare


  Imi aminteste de copilarie.Imi placea si imi place tare mult gustul acestui desert minunat.
Ma intrebam de multe ori ce fel de pasare face acest minunat lapte.Mama il pregatea destul de des iar noi il savuram de fiecare data cu mare placere.
Sper sa il pregatiti si voi,merita si are si putine calorii.


INGREDIENTE
2 l lapte
6 oua
4 plicuri zahar vanilat
8 linguri zahar tos
2 linguri budinca de vanilie



MOD DE PREPARARE RETETA LAPTE DE PASARE

Se pune o cratita cu apa la fiert pe aragaz.Intre timp mixezi 6 albusuri cu 6 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vanilat.

Cand apa in cratita incepe sa fiarba se da la foc mic si se pune cu o lingura cate 3 sau 4 galuste de spuma.Se lasa cateva secunde pe o parte si se intorc pe cealalta parte tot pentru cateva secunde.Se scot pe o tava cu o spumiera.La fel se procedeaza cu toata cantitatea de albus batut spuma.

In alta cratita se pune 1.5 l de lapte la fiert.Intr-un vas se amesteca galbenusurile cu 2 linguri de zahar,2 plicuri de vanilie si 2 linguri de budunca de vanilie.

La sfarsit se pune laptele ramas peste compozitia de galbenusuri.Cand laptele clocoteste se pune peste el compozitia de galbenusuri si se lasa sa fiarba cateva minute.Se pune si un praf de sare in laptele care fierbe.Se lasa la fiert cca 5 minute.Se pune laptele in farfuri si deasupra se pun ouale din albus.Se poate pune deasupra topping de zmeura.Noua laptele de pasare ne place mai mult rece.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu