duminică, 1 ianuarie 2012

Cozonac Baigli


ALUAT:
500 g faina alba
250 g unt(margarina)
3 linguri iaurt acru
100 g untura de porc
2 galbenusuri
putina sare
4 linguri zahar
MAIA:
25 g drojdie
2 linguri zahar
50 ml lapte
UMPLUTURA DE NUCA(pentru 2 cozonaci)
350 g nuca macinata
150 g zahar
2 albusuri
UMPLUTURA DE MAC(pentru 2 cozonaci)
400 g mac
250 g zahar
100 ml lapte
PENTRU UNS COZONACII
3 GALBENUSURI
Se face maiaua din drojdie,laptele caldut,zahar si putina faina si se lasa 10 minute la dospit in loc cald.
Faina se amesteca cu untul solid,se pune iaurtul,untura solida,galbenusurile,sare,zahar si maiaua.
Se framanta bine si se lasa la dospit o ora la loc caldut.
Aluatul se imparte in 4 parti din care se fac 4 cozonac.
Dar pana dospeste aluatul pregatim umlutura de nuca si mac.
Pentru umplutura de mac se topeste zaharul in lapte pe aragaz pe foc mic si se adauga cand s-a topit macul.
La umplutura de nuca se bat abusurile spuma cu zaharul iar la sfarsit se adauga nuca.
Cand e dospit aluatul il impartim in 4 parti si intindem pe rand foaie mai subtire(nici foarte subtire ca crapa)pe care o umplem cu umplutura de nuci sau mac,o rulam si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
La fel procedam si cu cealati 3 cozonaci.


Se lasa la dospit in tava inca 30 minute.Inainte sa-i pun in cuptor se ung cu galbenus de ou.
Se coc cca 30-40 minute in functie de cuptor.Se lasa la racit in tava.




Reteta o am de pe blogul lui Nadina si eu doar am adaugat crema cu mac si am impartit aluatul in 4 parti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu