vineri, 6 ianuarie 2012

Ciorba de varza(Luscos)




NGREDIENTE

o varza de 1 kg,
o ceapa potrivita,
2 morcovi,
telina,
pastranac si patrunjel toate radacina,
costita si carnati afumati,
300ml smantana,
2 galbenuse de ou,
cimbru.
marar si patrunjel frunze

MOD DE PREPARARE RETETA CIORBA DE VARZA (LUSCOS)

Intr-o cratita se pune putin ulei si morcovul dat pe razatoarea mica si se lasa la dunstuluit la foc mic 5 minute, se adauga ceapa pe urma pasta de ardei si zarzavatul taiat cubulete se mai lasa cateva minute si se pune apa.In apa se pune la fiert costita taiata cubulete si carnatul afumat taiat rondele.Se adauga sarea si cimbru si se lasa sa fiarba pana e aproape fiarta carnea.Se adauga varza taiata fideluta si se fierbe.
Cand e fiarta varza se pregateste intr-un bol smantana cu galbenusele in care se pune treptat cate un polonic de supa fierbinte si se amesteca mereu pana compozitia din bol e fierbine.Se toarna peste ciorba din cratita si se amesteca.La final se adauga putin patrunjel si marar o legatura mare tocate fin.







Un comentariu: