marți, 17 ianuarie 2012

Prajitura Desteapta


INGREDIENTE

8 oua
300 g zahar
250 g faina
250 g margarina
1 l lapte
5 pl.zahar vanilat
1 esenta de vanilie
un varf de cutit sare
MOD DE PREPARARE

Se topeste margarina in microunde si se da la racit.
Ouale se separa.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.
Se incorporeaza usor margarina topita la fel ca la maioneza putin cate putin si esenta de vanilie.
Se adauga faina,apoi laptele putin cate putin si mixam usor pana se pune tot laptele.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Se amesteca albusurile cu compozitia de la galbenusuri amestecand usor cu o lingura de lemn.

Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.


Se introduce tava in cuptorul preincalzit la foc mic.
Nu se deschide cuptorul 40 minute.
Se coace in 50 minute.

Se lasa la racit in cuptor apoi se da la frigider cateva ore(cat rezistati).
Deasupra se pune pentru cine doreste zahar pudra cu aroma de vanilie.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu