miercuri, 11 ianuarie 2012

Chifle



INGREDIENTE

500 g faina
o cana de lapte caldut
un cub de drojdie
o lingura zahar
putina sare
ulei de masline
seminte de susan,in,floarea soarelui,mac
un galbenus

MOD DE PREPARARE

Am pus intr-un lighean faina.Am facut o gropita in mijlocul fainii si acolo am facut maiaua din lapte caldut,zahar,cubul de drojdie si putina faina.Am lasat la dospit 15 minute.Dupa ce a crescut maiaua am inceput sa framant restul de faina cu maiaua,un praf de sare si lapte caldut.Lapte caldut se pune atat cat sa iasa un aluat potrivit de moale.La sfarsit se framanta cu putin ulei de masline.Se lasa la crescut cca 40 minute.
Am facut chiflele in forma de briose(vezi Lili Musat).Le-am mai lasat la crescut in forma inca 10 minute.




Inainte sa le pun la cuptor le-am uns cu un galbenus amestecat cu o lingura de ulei si am pus seminte deasupra.
Le-am lasat la cuptor cca 35-40 minute.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu