luni, 6 februarie 2012

Pui la cuptor cu cartofi si maioneza de usturoi



INGREDIENTE

un pui
condimente
ulei de masline
6-7 buc.cartofi
o ceapa mica
100 g unt
patrunjel verde
o capatana usturoi
7 linguri ulei de floarea soarelui
100 g smantana

MOD DE PREPARARE RETETA

Am curatat foarte bine puiul si pe urma l-am condimentat cu sare,piper,boia,vegeta cu gust de pui,rozmarin si ulei de masline.L-am uns foarte bine si pe exterior si pe interior.L-am bagat intr-un borcan de 420g plin cu apa.
Recunosc nu am gasit in casa o sticla si in beci nu mai aveam timp sa cobor.
Am la aragaz si rotisor dar sotul meu nu era acasa si eu nu stiu sa-l instalez.
Asa ca am improvizat si am facut "pui la cuptor pe borcan".
Am pus borcanul cu puiul intr-un vas de yena in care am pus o cana de apa si putin ulei de masline.


Am programat cuptorul 50 min. si l-am lasat la foc potrivit sa se rumeneasca.
Intre timp am curatat cartofii,i-am spalat si i-am taiat cubulete.
I-am pus la fiert in apa cu vegeta.
Am curatat usturoiul,l-am pisat si am facut o maioneza cu ulei de floarea soarelui si la sfarsit am adaugat smantana in maioneza
.Am terminat maioneza si m-am ocupat de cartofi.
Intre timp am mai stropit puiul cu sosul din vasul yena.
Am mai marit perioada de coacere inca 40 minute.
Am pus intr-o cratita 100 g unt la topit.
Peste untul topit am pus o ceapa mica tocata foarte fin.
Am lasat ceapa cateva minute la calit.

Am stors cartofii care erau aproape fierti si i-am pus in cratita peste untul topit si ceapa.
Am pus piper,sare si patrunjel verde tocat.

Am scos puiul din cuptor,l-am portionat si l-am servit cu cartofii natur si maioneza de usturoi.




5 comentarii: