luni, 6 februarie 2012

Prajitura Ileana


Reteta o am de pe Gourmandine.E deosebit de buna!!!!

INGREDIENTE

FOI
10 albusuri
300g zahar tos
100g faina
300g nuci macinate
CREMA
10 galbenusuri
4 linguri lapte
4 pl.zahar vanilat
300g zahar tos sau pudra
250 g unt sau margarina

MOD DE PREPARARE

Se bat albusurile spuma cu mixerul. Se pune zaharul si mixam pana se  topeste. Apoi adaugam nuca si amestecam cu o lingura de lemn. La sfarsit adaugam faina. Din compozitia obtinuta se fac 4 foi pe dosul tavii. Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina. Compozitia se imparte in 4 parti. Se tine la frigider in timp ce una din foi se coace in cuptor. Se coc cca 10-15 min.la foc potrivit.                                  
Crema:
Se amesteca intr-un castron galbenusurile, zaharul si vanilia. Atentie sa nu faca spuma se amesteca usor cca 4 min. Se adauga laptele si se amesteca din nou. Punem castronul pe baie de aburi(bain-marie) si amestecam incontinuu pana se ingroasa. Dam compozitia la racit. Frecam untul spuma si il adaugam peste crema racita.Se ung toate foile inclusiv a patra foaie peste care vom rade ciocolata.








Prajitura aceasta a fost facuta de Sfintele Sarbatori ale Craciunului in 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu