duminică, 5 februarie 2012

Pui in sos cu garnitura de cus-cus


M-am inspirat de pe bucataras.ro  de la Pusikmea.Este o reteta delicioasa,o recomand tuturor.



NGREDIENTE


4 pulpe de pui
o ceapa mare
3 catei de usturoi
1 ardei rosu
3 linguri bulion
sare
piper
patrunjel verde
ulei
MOD DE PREPARARE RETETA 


Pulpele se curata si se spala bine.Se condimenteaza si se pun intr-o cratita cu 5-6 linguri de ulei.Cratita se acopera cu un capac si se lasa pulpele sa se inabuse bine.Verificam din cand in cand sa nu le ardem.Cand sunt gata le scoatem iar in uleiul ramas pregatim cus-cusul conform instrictiunilor de pe pachet.Calim cus-cusul in ulei pana se rumeneste frumos,dupa care adaugam 750 ml apa fierbinte si lasam sa fiarba 10 minute.Cand cus-cusul este fiert condimentam cu sare,piper si asezonam cu patrunjel verde.
Separat calim ceapa in ulei si usturoiul tocat marunt.Adaugam ardeiul taiat cubulete si lasam sa se caleasca impreuna.Adaugam dupa 5-6 minute bulionul si o cana cu apa calduta.Lasam sa fiarba impreuna iar cand a scazut apa adaugam carnea de pe pulpele pe care noi le-am dezosat intre timp.Le lasam sa mai fiarba inca 10 minute pana scade apa de tot.Condimentam cu sare,piper,vegeta.Servim carnea alaturi de garnitura cu cus-cus.
Pofta mare!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu