miercuri, 8 februarie 2012

Melci cu nuca si mac



Am vazut reteta lui Miremirc(bucataras.ro) de "Cuib de viespi" si am murit de pofta.Mi-am amintit ca si eu fac ceva asemanator doar ca ai mei sunt de melc nu de viespi.Deabia am asteptat sa ma trezesc astazi si m-am pus pe framantat.Imi vine sa rad cand ma gandesc ca in loc sa dau jos kilogramele ma straduiesc sa pun cateva.Dar ma consolez cu vorba aia "mananca si bea pana poti".O fi buna vorba,o fi rea nu stiu dar stiu ca melcisorii mei sunt deliciosi,buni de se topesc in gura si nu te mai saturi sa-i mananci.



INGREDIENTE

500 g faina
un cub drojdie(25g)
3 plicuri vanilie
o lingura zahar
50 g unt si 50 g ulei caldute
3 galbenusuri
200ml lapte caldut
o lingura coaja de lamaie
CREMA
200 g unt
100g zahar
2 plicuri vanile
nuca macinata
mac
SIROP
250 ml lapte
200 g zahar
0 esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE RETETA MELCI CU NUCA SI MAC

Se face o maia din 100 ml lapte,un cub de drojdie,o lingura zahar si faina.
Se lasa 15 minute la dospit.
Cand e gata dospita maiaua se pune in ea galbenusurile,vanilia,coaja de lamaie,faina si se framanta cu restul de 100 ml lapte caldut
.La sfarsit se adauga untul topit in ulei si se framanta inca 5 minute.
Se lasa la crescut cca.30 minute.


Cand aluatul este bine dospit se imparte in 5 parti.
Se intinde din fiecare parte cate o foaie
.Foaia se unge cu unt(200g) amestecat cu zaharul(100g) si zaharul vanilat.
Se presara deasupra nuca macinata sau mac.

Se ruleaza foaia si se taie bucati de 4-5 cm.
Se aseaza lipite intr-o tava in care am pus o foaie de copt.
Se lasa inca 20 minute la crescut.


Se pun la cuptor la foc potrivit.
Cu 10 minute inainte sa fie coapte se scoate tava din cuptor si pe fiecare melc se pune cu lingura siropul preparat din lapte(250ml),zahar(200g) si o esenta de vanilie.
Se baga la cuptor inca 10-15 minute.
Pofta buna!







22 de comentarii:

  1. Tare fain blogul tau!Melcisorii cu nuca imi fac tare pofta!Cred ca maine as face si eu o tava!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar te rog sa faci.Sunt sigura ca o sa-ti placa.
      Multumesc de vizita,te mai astept.Pupici!

      Ștergere
  2. Si eu tot melcisori le spuneam, dar daca lumea le zice de viespi, mincam si din alea... Acum mi-ai facut pofta si mi-am adus aminte ca nu am mai facut de mult timp...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daniela sa sti ca sunt asa de buni.
      Multumesc de vizita!Iti doresc o seara frumoasa!

      Ștergere
  3. Arata bine si parca le simt mirosul. Succes cu blogul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos!Aveti un blog minunat!De foarte multe ori m-am inspirat cand aveam musafiri si toate au fost o reusita.
      Va doresc o seara frumoasa!Pupici!

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Simona te-as servi cu mare drag.
      Iti doresc o seara frumoasa!Pupici!

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. As vrea sa te pot servi cu melcisori.Sunt foarte buni.
      Iti doresc o seara frumoasa!Pupici!

      Ștergere
  6. Stiu ca sunt buni tare.Eu coc destul de des."Fur" si eu unul.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa"furi" doi,sa fie si nuca si mac.
      Si eu te pupic dulce!

      Ștergere
  7. Cat de buni cred ca sunt..am mancat asa ceva decat din patiserii etc.nu m-am gandit niciodata sa ii fac eu,acasa..e o idee..f bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tare buni sunt melcisorii!
    Eu intotdeauna macin macul si-l fierb in lapte, apoi cand se raceste il intind pe foaie, dar fiecare gateste cum ii place ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liana eu spre rusinea mea nu am cu ce sa macin macul.Am cautat sa cumpar o masina de macinat mac dar nu am gasit.Am tot felul de aparaturi pentru bucatarie dar nu ma ajuta cu nimic in cazul macului.
      Iti multumesc frumos de vizita si ma bucur ca ti-au placut melcisorii!Pupici!

      Ștergere
  9. de care vanilie la pliculet? este vorba de zahar de vainilie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La coca se foloseste zahar vanilat la plic.Cand facem siropul punem esenta de vanilie.Imi cer scuze daca nu am fost foarte explicita in reteta.
      Iti multumesc frumos pentru vizita si oricand ai o intrebare cu mare drag iti raspund.
      Iti doresc o zi minunata!

      Ștergere