sâmbătă, 3 martie 2012

Pizzete


INGREDIENTE

500 g faina
50 g drojdie
5 linguri ulei
300 ml lapte
sare
zahar
UMPLUTURA
ketchup dulce
ciuperci
100 g cascaval
sunca presata
masline fara sambure
oregano
ALTA UMPLUTURA
piept de pui tocat
o ceapa uscata
2 linguri pasta de ardei
sare,piper,oregano
2 linguri ulei
MOD DE PREPARARE

Drojdia se dizolva in lapte caldut, impreuna cu o lingurita de zahar.
Se amesteca laptele cu faina,sare si se framanta.
La sfarsit adaugam uleiul si framantam inca 5 minute.
Se lasa la dospit cca 30 minute.
In timp ce aluatul dospeste se pregateste umplutura.
Am pus ciupercile si sunca in robot si le-am tocat foarte marunt.
Maslinele le-am taiat cu cutitul.
Cascavalul l-am dat pe razatoare.
Am amestecat sunca,ciupercile,cascavalul,oregano si maslinele.
Am impartit aluatul in patru bucati.Am intins o foaie cat se poate de subtire.
Am uns foaia cu ketchup si am presarat deasupra ingredientele.
La umplutura cu piept de pui se caleste ceapa in 2 linguri ulei.Se adauga pasta de ardei si pieptul si se caleste 5 minute.Se condimenteaza cu sare,piper si oregano.
Am rulat foaia si am taiat cu cutitul feli de cca 2 cm.
Se aseaza intr-o tava in care am pus hartie de copt si se lasa la copt pentru 15 minute.
Se scot din cuptor si se ung cu ou si se dau iar la cuptor pentru 20-25 minute.



 A doua portie cu piept de pui








11 comentarii: