miercuri, 28 martie 2012

Sarmale de post


INGREDIENTE

500 g ceapa
300 g morcov
500 g ciuperci
100 g soia
5 linguri pasta de ardei
un borcan 420 g zacusca de ciuperci
1 litru bulion
100 g orez
ulei
sare,piper,cimbru
2 bucati varza murata

MOD DE PREPARARE

Varza se desface in foi si se tine in apa rece pana a doua zi.
Se caleste in ulei ceapa pana devine sticloasa.Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica.Se lasa la foc potrivit cateva minute apoi se pun ciupercile taiate marunt.
Soia se opareste cu apa fierbinte.Orezul se spala de cateva ori.
Cand a scazut apa lasata de ciuperci se adauga pasta de ardei,soia stoarsa de apa,orezul si zacusca de ciuperci.Se lasa sa fiarba cateva minute apoi se condimenteaza cu sare,piper si cimbru.
Se impacheteaza sarmalele si se aseaza intr-o cratita pe un pat de varza.Se pune peste sarmale un litru bulion,se complecteaza cu apa pana se acopera sarmalele iar deasupra lor se pune varza tocata.La final se pune peste sarmale o canita de ulei,se acopera cratita si se da la cuptor.
Se lasa la fiert aproape doua ore la foc potrivit spre mic.
Pofta buna!












14 comentarii:

  1. Preferatele mele!!! Mm.. ce pofta mi-ai facut...
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Cele mai bune sarmale sunt cele de post.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. De-ai sti de cind nu gust o sarmala... Aici in Italia m-am obisnuit cu bucatele lor... Dar am sa ma apuc eu sa fac sarmale, ia sa vezi ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Papa bun !!! Arata bine si sigur sunt foarte gustoase !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce pofta mi-ai facut!
    Am sa pregatesc si eu de Pasti Sarmalute.
    Voi avea dea cum o noua sursa de inspiratie :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere