vineri, 16 martie 2012

CIORBA DE PERISOARE CU GULII


In general imi plac ciorbele cu foarte multe legume.Am ales sa fac aceasta ciorba cu mai putine perisoare dar sa contina mai multe legume printre care sa predomine guliile. Va invit la o portie de ciorbica tare gustoasa!


INGREDIENTE

200 g carne tocata de porc
1 ou
50 g orez
0 ceapa
doi morcovi
un gogosar
o radacina patrunjel
o radacina mica de pastranac
o bucata de telina
3 gulii
3 linguri pasta de ardei
250 ml bulion
ulei
sare,piper
o lamaie mare
smantana 500 ml
cimbru
tarhon

MOD DE PREPARARE

Se taie ceapa fin si se caleste in ulei.Se adauga un morcov dar pe razatoarea fina si se lasa sa se caleasca impreuna cu ceapa inca 2-3 minute.Se pune pasta de ardei si se adauga cca 3 litri de apa.Se lasa la fiert si se adauga morcovi,telina,pastranac,gogosar si radacina de parunjel taiate cubulete.Se condimenteaza dupa gust cu sare,piper,cimbru,tarhon.
Se pregatesc perisoarele din carne tocata,orez,ou si condimente.
Cand incepe apa sa fiarba se adauga perisoarele pe rand in ciorbica si se lasa la fiert la foc potrivit.
Cand sunt aproape fierte se adauga guliile curatate si taiate cubulete.Se lasa sa fiarba inca 5 minute si se pune bulionul.Dupa cateva minute se pune si sucul de lamaie.
Smantana se pune intr-un vas si se adauga in ea ciorba cu un polonic.Se amesteca si se adauga iar si iar ciorba pana smantana devine fierbinte.Se toarna smantana in cratita cu ciorba.Se condimenteaza daca mai este nevoie.
Se serveste cu ardei iute!
Pofta buna!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu