duminică, 18 martie 2012

MINI-TARTE CU CAPSUNI


INGREDIENTE

ALUAT
un ou
70 g zahar
125 g unt
250 g faina
putina sare
1/2 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
CREMA
o budinca de vanilie
5 linguri zahar
500ml lapte
100 g unt
DECOR
capsuni
3 linguri zahar
gelatina transparenta de la Dr.Oetker


MOD DE PREPARARE RETETA MINI-TARTE CU CAPSUNI

Se amesteca toate ingredientele pentru blat.Se framanta.
Se intinde o foaie pe masa presarata cu faina si se taie cercuri cu ajutorul unui bol.


Se imbraca cu acest aluat forma de tarta care a fost unsa in prealabil cu unt.
Se dau la cuptor pentru cca 15-20 minute.
Intre timp se pregateste budinca conform instructiunilor de pe plic.
In budinca aproape calduta se pune untul si se amesteca.
Aceasta crema se pune in cosuletele de tarta.

Peste crema se pun capsunii aranjati dupa preferinta si peste capsuni gelatina care a fost preparata conform instructiunilor de pe plic.
Se orneaza cu frisca.









15 comentarii:

  1. Tare dragalase sunt :) Imi plac formele tale .

    RăspundețiȘtergere
  2. ce dragute sunt !si gustoase,desigur

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Miuta! Nustiu daca pot sa te numesc asa, e numele tau? Oricum mercì pentru coment si pentru vizita! Ma inscriu chiar acum la lista fan a blogului tau sperind ca vei face acelasi lucru ;) Daca vreai sa te inscrii si pe pagina mea faceboock voi fi tare multumita! Iat-o: http://www.facebook.com/#!/pages/Vica-in-cucina/220315914673081
    O zi buna Miuta!!!!
    Ciaoooo

    RăspundețiȘtergere
  4. Par delicioase...ma duc cu gandul la vara...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoase foc! Imi place mult aluatul simplu si rapid. Am sa-l incerc asa si eu :) Te pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  6. Ufffa, cine m-a pus sa intru sa vad minunatiile astea... Am si eu forma din aia fluturas, dar nu prea am folosit-o, acum mi-ai dat o idee... multumesc... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumos le-ai decorat!Daca ai sti ca mini tartele sint favoritele evreilor mei :) si am atitea comenzi la ele :)la biserica,party,zile onomastice.Sint foarte aspectoase.Deasupra eu le imbrac cu gelatina transparenta pentru tarte.Sa ai o zi faina!

    RăspundețiȘtergere