duminică, 30 septembrie 2012

Toamna

  
 Există o armonie în toamnă si o strălucire în cerul ei, care nu poate fi regăsită de-a lungul verii, ca si cum n-ar putea fi, ca si cum n-ar fi fost vreodată. – Percy Bysshe Shelley



Ador simfonia de culori,ador toamna e un anotimp special.Imi aduce aminte de copilarie cand aveam mainile patate de la nuci si ne tavaleam in frunzele uscate in hohote de ras.

Imi amintesc cu drag de casa din Poiana,casa de la munte,inconjurata de livada de pomi fructiferi.
Imi amintesc de bunica mea draga care imi spunea ca aici e raiul.Puneam mana palnie la ochi si priveam departe amandoua sa cuprindem cu privirea cat mai mult din frumusetea raiului.
Traiam un sentiment ciudat atunci in padurea de stejar cand incepea sa cada ghinda.Parca eram urmarita si aveam si senzatia ca in orice moment apar mistretii sa manance ghinda.
Au fost momente frumoase si de neuitat.Imi dau seama cu adevarat ca amintirile au gust,culoare si miros.
Mi-e dor de toamna plina de culoare, de vita de vie,de soarele cald si de adierea vantului calator.
Mi-e dor de toamna oriunde!Culorile toamnei.....nu te mai saturi contemplandu-le.
Doamne ai facut totul atat de minunat!









9 comentarii:

  1. Multumesc frumos,la fel si tie!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ador toamna.Este poate unul dintre cele mai frumoase anotimpuri.Sau este frumoasa pentru noi betivii de melancolie...
    Se golesc copacii de podoaba frunzelor si raman strazile singure si triste.O sa treaca zile dupa zile, nopti dupa nopti, clipe dupa clipe. Va trece si toamna aceasta.
    Intotdeauna m-am gandit cum sa blochez timpul .Sa-l prind intr-o capsula transparenta ,prin care sa ma uit ori de cate ori am chef sa-I dau cu tifla.Sa ma uit ,sa ating,sa adulmec…Si totusi ,ce-ar fi incaput intr-un spatiu atat de mic? Nu stiu altii ce-ar fi pus in capsula ,dar eu as fi ascuns acolo macar cateva din minunile adolescentei: prima dragoste,primul sarut dar mai presus de toate puritatea inimii,copilaria .

    Sa fii fericita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Cristina.O sa te vizitez cu mare placere.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. O incantare de neimplinit in timpurile acestea asa de tulburi. Momente de liniste si sinceritate totala.

    RăspundețiȘtergere
  5. Este o descriere frumoasă a copilăriei la bunici; eu şi sora mea mergeam în Vacanţa mare "la ţară", în acelaşi gen de peisaj mirific, specific zonei de deal-munte.
    Cornelius, :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca sunt cele mai frumoase momente din viata!Cel putin eu doar de copilarie imi amintesc cu drag.Ma bucur ca va place!

    RăspundețiȘtergere