joi, 31 mai 2012

Placinte cu urda si marar



INGREDIENTE

500 g faina
1 ou
un cub drojdie
o cana lapte
ulei
sare
1 lingura zahar
urda cu marar si sare

MOD DE PREPARARE RETETA

Se face o maia din cubul de drojdie,lapte caldut,zahar si putina faina.Se lasa la crescut 15 minute.Apoi se pune faina,sarea,oul si se incepe framantatul cu lapte caldut.Se framanta un aluat potrivit de moale,se adauga la sfarsit si ulei.Se da la dospit la caldura pentru 30 minute.Se fac placinte pe masa de lucru pe care am presarat faina.Se umplu cu urda amestecata cu putina sare si marar din belsug.


Se lasa pe masa sa mai dospeasca inca 5 minute si se coc in tigaia cu ulei.Sunt bune atat calde cat si reci.Le recomand tuturor deoarece se fac repede si sunt foarte gustoase.












9 comentarii:

  1. Ce buna trebuie sa fie! Numai chestii super pregatesti. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos!Ma bucur ca iti place,te mai astept cu drag pe aici!Pupici!

      Ștergere
  2. O placinta buna, c-am Ardeal!!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Simona,placinta ca la Bistrita mai exact ,ca pe Valea Somesului.Pupici!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Cu mare placere te-as servi Vica.Ma bucur ca iti plac.Pupici!

      Ștergere
  4. Delicioase, as manca cu mare drag :)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti plac Any!Sunt tare usor de facut si foarte gustoase.Pupici!

      Ștergere
  5. Ce pofta mi-e!!! Sper sa mai gasesc si eu urda cand ajung acasa. Pupici

    RăspundețiȘtergere