Si pentru ca este marele post va recomand cele mai bune sarmale.Deabia le-am scos din cuptor si nu m-am putut abtine sa nu mananc.Va invit si pe voi cu drag.Reteta o am de la o prietena draga Elorina si ea o are de la o manastire.
INGREDIENTE
1 kg ciuperci champinioane
4-5 buc.ceapa
2 morcovi
1 gogosar
3 linguri pasta de ardei
1 l bulion
100 g stafide
100 g soia granule
100 g nuci macinate
ulei
sare,piper,boia
150g orez
marar verde
varza dulce
MOD DE PREPARARE RETETA SARMALE DE POST CU NUCI SI STAFIDE
Am pus la calit in ulei ceapa.Dupa 10 minute am adaugat morcovii dati pe razatoarea mica apoi gogosarul taiat cubulete.Am mai pus 3 linguri pasta de ardei si o lingura boia.Am adaugat ciupercile taiate cubulete,am condimentat si le-am lasat pe foc mic pana scade apa pe care o lasa ciupercile.Intr-un vas am oparit soia cu apa fierbinte.Cand a scazut apa din ciuperci am adaugat orezul spalat in cateva ape soia,stafidele si nucile.Am adaugat condimente dupa gust si marar verde tocat.Am impachetat sarmalele si le-am asezat in vasul in care vor fierbe. Am turnat peste ele 1 l bulion si am completat cu apa.Deasupra am pus varza taiata fideluta.Am bagat sarmalele in cuptor la foc mic o ora si jumatate.
n-am mai mancat asa sarmale, dar le-as incerca!
RăspundețiȘtergereTe rog frumos sa incerci macar o singura data.Sunt sigura ca o sa-ti placa foarte tare.Incearca si spune-mi te rog ce parere ai!Multumesc de vizita!Pupici!
ȘtergereAsa sarmale imi facea draga mea bunica,si le infulecam precum lupul din poveste.Te pup!
RăspundețiȘtergereN-am mancat niciodata... dar arata super! Pupici
RăspundețiȘtergereCon le noci...buonissimo!! buo9na serata...ciao
RăspundețiȘtergereO da...suna bine reteta !!!
RăspundețiȘtergerece bune au iesit, mai ales în vas roman;)
RăspundețiȘtergere