INGREDIENTE
carnat de porc afumat(400g)
o ceapa uscata
ardei kapia rosu
pasta de ardei
un morcov mare
radacina de telina
3-4 cartofi potriviti
250 ml bulion
sucul de la o jumatate de lamaie
smantana
ulei
sare,piper,cimbru
patrunjel verde tocat
MOD DE PREPARARE
Se caleste in ulei o jumatate de morcov dat pe razatoarea mica.Se adauga ceapa taiata fin,ardeiul kapia si se mai calesc inca cateva minute.Se adauga pasta de ardei,carnatul taiat feli,morcovul si telina taiate cubulete.Se adauga cca 3-4 l de apa.
Se condimenteza cu sare,piper si cimbru.Se fierbe cca 40 minute la foc potrivit.Se pun cartofii taiati cuburi si se lasa la fiert inca 10-15 minute.
Se acreste cu bulion si suc de lamaie.La sfarsit se pune smantana si dupa cateva clocote se adauga patrunjelul tocat si se opreste din fiert.
Se serveste cu ardei iute.
Pofta buna!
Ador afumaturile,chiar daca nu prea le tolerez,dar o data la nu stiu cat timp merge.Am sa prestez cat de curand aceasta ciorba ca mi-ai facut o pofta de numa, numa.Pup!
RăspundețiȘtergereN-am mancat niciodata ciorba cu carnati.. In zona noastra nu se face ciobita asta, dar tare as fi curioasa de gust..
RăspundețiȘtergerePupici
tare tare buna!
RăspundețiȘtergereLa cum arata,sigur este foooarte buna.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Gand la gand cu bucurie:)!!!!Chiar supica de cartofi am facut azi, dar fara cartofi:)! A ta arata super,super..(cu carnati).Pupici
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie o minunatie. Imi place mult carnea afumata.
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa