INGREDIENTE
700 g faina
2 oua
4 linguri mari smantana grasa
o lingurita zahar
un cub de drojdie de 25g
sare
lapte caldut pentru framantat(cam 400 ml)
ulei(pentru framantat si prajit)
smantana si cascaval pentru uns langosii
MOD DE PREPARARE
Se face o maia din drojdie,zahar putin lapte si faina.Se lasa la crescut 15 minute.
Se pune restul de faina,ouale,sare,cele 4 linguri de smantana si se incepe framantatul adaugan treptat lapte caldut.Se framanta foarte bine pana coca devine moale.
La sfarsit se adauga cateva linguri de ulei(eu am pus de masline) si se framanta inca 5 minute.Se lasa la crescut 20 minute.
Se fac cu mana placintele si se coc in ulei de floarea soarelui fierbinte.
Se ung cand sunt fierbinti cu smantana in care am pus putina sare dupa gust si se rade din belsug cascaval deasupra.
Am facut cativa langosi umpluti cu branza de oaie si marar verde tocat.
Mi-ar place sa va pot servi cu langosi sunt deliciosi,trebuie neaparat sa faceti.
Imi plac si mie! Ma servesc de la tine!!
RăspundețiȘtergereDelicoase! Am sa le fac dupa Pasti.
RăspundețiȘtergerevai da ce bine aratã! mor de dorul lor:)
RăspundețiȘtergerePreferatele iubitului meu!! Ptr mine o portie fara marar :)
RăspundețiȘtergerePupici
Foarte apetisante.Pup!
RăspundețiȘtergereHmmm, ce bine arata !!! Mai ai si pentru mine, vreo 2-3 bucati ?! Pupici si o seara placuta !
RăspundețiȘtergereTe rog nu mai mai chinui ca tot salivez....:)))
RăspundețiȘtergereuff cum arata ...yummy yummy
RăspundețiȘtergereTe invit sa participi la Giveway la mine pe blog!
http://bucatepealese.blogspot.com/2012/03/giveway-de-paste.html
Pupici!