joi, 7 iunie 2012

Tort Bust




INGREDIENTE

BLAT
10 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
1 praf de copt
4 pl.zahar vanilat
o lingura cacao
CREMA DE VANILIE
2 budinci vanilie
800 ml lapte
10 linguri zahar
200 g unt
o esenta vanilie
CREMA CIOCOLATA
o budinca de ciocolata
400 ml lapte
6 linguri zahar
100 g unt
SIROP
150 ml apa
100g zahar
o esenta de rom
500ml frisca Hulala
colorant alimentar rosu



MOD DE PREPARARE RETETA TORT BUST

Am pregatit intai blaturile,unul de vanilie si unul cu cacao.Blatul de vanilie este un pandispan simplu iar cel de cacao la fel doar o lingura de cacao in plus.
 La blatul de vanilie l-am facut din 5 oua. Am batut ouale separat albusul de galbenus.Albusul l-am mixat cu un praf de sare.Cand albusul este bine batut am pus zaharul si am mixat bine din nou pana s-a topit zaharul.Apoi am adaugat cele 5 galbenusuri,am mixat inca un minut.Am pus la sfarsit 1/2 praf de copt si faina 5 linguri.Am amestecat cu o lingura de lemn.Am pus blatul la copt intr-o tava dreptunghiulara.
La fel am procedat si cu blatul de cacao.L-am facut din 5 oua doar ca la sfarsit,cand am pus faina am pus si o lingura de cacao.Am copt blatul tot in tava dreptunghiulara.Am lasat blaturile la racit.
Am facut budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj,dar am pus doar 400 ml lapte/plic de budinca nu 500 cat scrie pe pachet.Am vrut o budinca mai vartoasa.La fel am procedat si cu budinca de ciocolata dar aici am pus zahar mai mult.Budinca de vanilie am facut-o din doua plicuri iar de ciocolata dintr-un singur plic de budinca.
Intr-un vas am mixat untul 300 g.Cand s-a racit budinca am pus 200 g unt in budinca de vanilie si 100 g in budinca de ciocolata.Am impartit untul din ochi.Din crema de vanilie am oprit 5 linguri.Am taiat blaturile in forma de bust iar pe urma le-am taiat in doua foi fiecare.Am umplut pentru inceput blatul maro in care am pus toata crema de ciocolata.Am pus in tava o foaie de blat de vanilie,am insiropat si am pus crema de vanilie jumatate.Peste crema de vanilie se pune blatul umplut cu crema de ciocolata.Deasupra blatului maro se pune restul de crema de vanilie si peste crema de vanilie am pus cealalta jumatate de pandispan simplu de vanilie.
Am facut sanii din bucatile de pandispan care le-am decupat din blaturi.Am pus folie de celofan in doua cescute de cafea.Am pus blat si frisca(5 linguri) amestecata cu o lingura de crema de vanilie pe care am oprit-o.
Se pun sanii pe corp(blat) si se orneaza cu crema de vanilie ramasa(4 linguri).
Frisca se bate si se amesteca cu colorant alimentar.Este primul meu tort sub forma de bust si sper sa fiti ingaduitori cu mine.L-am facut cadou de ziua nasului nostru si am fost anuntati ca a fost delicios.







14 comentarii:

  1. Vai, ce de ai mai muncit aici! Pentru cine l-ai pregatit? Interesant!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am pregatit pentru nasul nostru.Multumesc de vizita si comentariu.Pupici!

      Ștergere
  2. Uhh... ce sexy si delicios!! :)))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca foarte delicios la cat de bine arata. mereu ma surprinzi cu retetele tale.

    RăspundețiȘtergere
  4. Se vede ca ai mucit ceva la el. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos cadou ,sexy ,dar totusi usor timida,tipa. :))Are si floricica .
    Felicitari pentru migala si munca !
    Weekend placut !

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred a e foarte bun si ai muncit mult al decor. felciitari.
    Weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
  7. asa hainuta vreau si eu:)parerea mea e ca asa "imbracat" bustul tau e mai sexy!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce de floricele!!!Felicitari pentru tort!Pupici

    RăspundețiȘtergere