luni, 7 mai 2012






INGREDIENTE

500 g carne de porc
400 g paste conchiglie
2 buc ceapa uscata
1 morcov
0 lingura pasta de ardei
o lingura bulion
3-4 catei de usturoi
100 g unt
sare,piper,vegeta
ulei



MOD DE PREPARARE

Se pune la calit in ulei ceapa tocata fin.Se adauga dupa cateva minute morcovul dat pe razoatorea mica si gogosarul taiat cubulete.Se lasa la calit 5 minute la foc mic.Se adauga lingura de pasta de ardei si carnea taiata cubulete.Se condimenteaza cu sare,piper,vegeta,usturoiul tocat marunt si se lasa la foc mic sa fiarba sub capac.Carnea lasa intodeauna apa si se fierbe pana scada sucul de tot.Daca mai este nevoie si carnea nu e fiarta suficient se mai adauga apa din cand in cand dar putina.Eu adaug de obicei apa minerala deoarece fragezeste carnea.Cand carnea a fiert si sucul a scazut se adauga lingura de bulion desfacuta in putina apa.Se lasa la fiert inca 10 minute la foc mic .
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe punga in apa cu sare si o ligura de ulei.Cand sunt fierte se mai lasa in apa in care au fiert inca 5 minute apoi se scurg.Se spala pastele cu apa bine si se lasa la scurs.
Intr-o cratita se topeste untul si se pun pastele scurse.Se adauga putina vegeta si se amesteca usor.
Pastele se servesc alaturi de carnea de porc cu sos.
Pofta buna!









Un comentariu: