luni, 27 februarie 2012

Tort de mere




INGREDIENTE

8 mere potrivite
12 linguri zahar
150 g unt
5 oua
5 linguri faina
1/2 praf de copt
esenta de vanilie
4 linguri nuca macinata
gem de gutui
200 ml frisca

MOD DE PREPARARE

Se caramelizeaza 8 linguri de zahar atat cat sa fie auriu.Se opreste focul si se pune peste zaharul caramelizat 150 g unt.Merele se curata de coaja,se scobesc in interior(se scoate casuta seminala),se spala si se aseaza in cratita cu scobitura in sus unde este zaharul caramelizat.Se pune in interiorul merelor dulceata sau gem dupa preferinta si peste se pune nuca macinata.Se dau merele la cuptor 30 minute la foc mare.

 Se mixeaza separat 5 albusuri spuma tare in care adaugam 5 linguri de zahar si mixam pana se topeste zaharul.Se adauga pe urma galbenusurile,esenta de vanilie si se mixeaza din nou.La sfarsit se pune 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt.Se scoate cratita din cuptor dupa 30 min.  si se pune peste mere aluatul de pandispan.Se da la cuptor din nou pentru 30 minute la foc potrivit.Se verifica cu scobitoarea cand e gata blatul.
 Se rastoarna pe un platou si se lasa la racit.Cand este racit se orneaza cu frisca.
 E usor de facut si super gustos!










8 comentarii:

  1. Ador merele,asa ca acest tort este foarte pe gustul meu.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm imi plac merele tare mult, si nu refuz acea sectiune deliciosa! pUp!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata superrr!
    Mi-ai facut pofta!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicios! Imi place tortul cu mere umplute!

    RăspundețiȘtergere
  5. Super reteta, nu am stiut de ea asa ca abea astept sa o testez cand voi avea ocazia. Arata tare delicios !
    Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  6. Mmm.. ce bun! Duminica am papat si eu la mama acest tort, dar n-as refuza o portie si de la tine! Pup

    RăspundețiȘtergere