vineri, 10 februarie 2012

Tochitura Ardeleneasca


La noi la Bistrita se face tochitura dar cel mai des intr-un alt fel de cel pe care il prezint eu aici. Mama prajeste carnea si carnatul afumat in untura iar la sfarsit adauga branza de oaie din belsug. Se serveste cu varza acra si mamaliguta. Sotul meu si copilul prefera tochitura pe care o fac eu deoarece le place putin sos si nu agreaza branza de oaie.Noi nu punem ochi de ou dar de data asta am pus si eu sa fiu in rand cu toata lumea cum se spune si chiar le-a placut.


INGREDIENTE

1 kg carne de porc cu grasime
1 bucata mare de carnat de porc afumata
ulei pentru prajit
4-5 linguri pasta de ardei
6 catei de usturoi
cimbru
sare,piper
2 linguri smantana
cascaval ras

MOD DE PREPARARE

Carnea se spala si se taie in bucati.
Se pune intr-o cratita cu ulei,se adauga sare,piper si cimbru si se lasa sa fiarba pentru inceput in sucul ei pe urma cand scade sosul se prajeste.
La jumatatea timpului de fierbere se pun si carnatii taiati rondelute si usturoiul pisat.
Cand carnea este fiarta foarte bine se lasa pentru cateva minute sa se prajeasca(sa avem grija sa nu se arda).
Se adauga pasta de ardei si se mai fierbe 3-4 minute.Se amai adauga sare si piper daca este nevoie.
Se opreste focul si se pun cele doua linguri cu varf de smantana grasa.


Se serveste tochitura obligatoriu cu mamaliguta, daca vrei cu ochi de ou dar neaparat cu muraturi.
Deasupra se rade cascaval.








16 comentarii:

  1. Vreau si eu o portie! La mine in Bucovina de mananca cu branza de oi nu cu cascaval! Un deliciu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte buna si cu branza de oi,poate chiar mai buna decat cu cascaval.
      Multumesc frumos!Pupici!

      Ștergere
  2. Wooow, imi place la nebunie....mi-ai facut o pofta!!!!! Arata grozav! Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nely ma bucur ca iti place.Un weekend frumos iti doresc si eu!Pupici!

      Ștergere
  3. Eeeeeeeeeeeee,peste cine am dat eu aici.....peste draga de Miuta.Ma bucur si iti doresc o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ma bucur ca m-ai gasit!Si eu iti doresc o seara minunata!Pupici!

      Ștergere
  4. Dar ce pofta ai putut sa-mi faci cu bunaciunea aceasta.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. DiaMar te-as servi cu mare drag.Multumesc de vizite!Te pupic dulce!

    RăspundețiȘtergere
  6. O portie e a mea!! Delicios arata! Nici in zona mea nu se pune ou ochi, dar.. din cand in cand eu mai pun, ca na.. mai schimbam putin! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Te rog sa ma crezi ca am 33 de ani si nu am mancat vreodata asa ceva, prima data tot pe net am vazut felul asta de mancare, eu sunt din cluj.
    mama nu a facut vreodata si nici la rude/familie prieteni nu am apucat asa mancare.
    dar de fiecare data cand vad mi se pare ceva extraordinar (incep sa-mi chioraie matele de pofta) trebuie sa o realizez si eu o data totusi desi mi se pare o mancare mai de iarna cred ca este foarte satioasa si grea :D , bomba calorica nu alta.
    arata ...minunat in orice caz !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim nu mi-ai scris daca ai realizat acest fel de mancare?Sper ca da si sper ca ti-a placut foarte mult!Te pup si te mai astept pe blogul meu!Iti doresc o zi minunata!

      Ștergere
  8. Cea mai apropiata de adevar reteta de pe net, felicitari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos!Te mai astept aici cu drag!Te pup si iti doresc o zi superba!

      Ștergere