joi, 9 februarie 2012

Taietei de casa


INGREDIENTE

4 galbenusuri de ou
un praf de sare mic
faina
MOD DE PREPARARE

Eu folosesc de obicei la taieteii de casa doar galbenusurile.Ouale e preferabil sa fie de casa deoarece taieteii o sa aiba o culoare frumoasa.Albusurile ramase se folosesc la altceva,eu am facut un chec.
Am pus intr-un lighean 4 galbenusuri,un praf mic de sare si faina atat cat este necesara pentru a obtine un aluat potrivit de tare.
Aluatul se tine acoperit cu un stergar o jumatate de ora.



Se intinde cu sucitorul pe o planseta infainata foarte putin.E preferabil sa nu folosim faina decat foarte putin la intins foaia.
Se intind foi foarte,foarte subtiri si se pun la uscat pentru 30 minute.


Dupa cele 30 minute se ruleaza foile fiecare separat.
Se taie foarte subtire, cu un cutit ascutit, taieteii.Daca doriti sa faceti taietei cu branza sau sub alta forma se pot taia si mai lati.





Eu am pregatit cu lapte aseara si deabia astept sa fac sambata supa dulce de pui cu taietei de casa.


Va doresc spor la treaba,merita!


8 comentarii:

  1. Foarte bine arata!! Eu adaug si albusurile si prefer si eu sa le tai, de la mama am invatat, si sa sti ca au alt gust :) Nota 10+!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Adela!
      Eu folosesc doar galbenusul,imi place culoarea taieteilor galbena si taieteii sunt mai tari(imi place).Pupici!!!

      Ștergere
  2. cele mai bune paste! eu adaug ouale intregi.Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu fac taitei de casa,folosesc oul intreg,sunt excelenti!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. O bunatate!!! nu se compara cu cei din comert...
    Si eu fac taitei cu lapte...sunt asa buniii!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am sa fac si eu cand am putin timp liber, trebuie sa incerc reteta! Sunt sigura ca vor fi mult mai buni ca cei cumparati.

    Cam cat rezista pana nu ami sunt buni? Vreau sa spun ca daca fac mai multi... cat stau?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aldelina daca se pun intr-un saculet de panza si sunt aerisiti stau si o luna intr-o camara.Eu ii pastrez in frigider dar ai consum destul de repede.
      Ma bucur ca ti-au placut.Sa sti ca sunt tare buni si poti face si altfel de paste(ex.lasagne).
      Pupici!

      Ștergere