joi, 16 februarie 2012

Prajitura turnata cu dovleac


Se poate face si cu dovleac pus in toamna la congelator,e la fel de bun.


INGREDIENTE

2 oua
9 linguri zahar
9 linguri lapte
9 linguri ulei
un praf de copt
12 linguri faina
2 kg dovleac
o esenta de vanilie
o lingura scortisoara
3 linguri zahar
100 gr unt
MOD DE PREPARare

Se taie dovleacul si se curata de coaja.Se da pe razatoarea mare.


Intr-o cratita se topeste 100 gr unt si se pune peste dovleacul dat pe razatoare.
Se lasa la calit cca 10 minute amestecand cu grija sa nu se lege de cratita.
Se pune 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie.
Se mai lasa inca 5 minute pe foc dupa care se da la rece.
Cand dovleacul este aproape racit ne apucam de facut aluatul pentru prajitura.
Amestecam foarte bine ouale cu zaharul.
Adaugam uleiul,laptele,praful de copt si la sfarsit faina.
Eu am mixat toate ingredientele.
Turnam jumatate compozitia de aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se da la cuptor pentru 10 minute la foc potrivit.
Se scoate dupa 10 minute din cuptor si se adauga crema de dovleac.
Peste crema de dovleac se pune cealalta jumatate de aluat.

Se da iar la cuptor pentr cca 35-40 minute.
Se taie dupa ce sa racit.
Daca preferati se poate pudra cu zahar.











13 comentarii:

  1. Mmm, ce pofta am de-o prajitura cu dovleac! Yum yum!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super! Imi place blogul tau si iti multumesc si pentru vizita!:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand este vorba de preparate cu dovleac, sunt prima :))) Bunnn !

    RăspundețiȘtergere
  4. Esto tiene una pinta estupenda! Me gusta tanto que ya me lo he anotado, pronto lo haré.
    Gracias!
    Besossssss

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu branza am facut, cu mere am facut, dar cu dovleac inca nu! Dar la cat de bine arata a ta, trebuie s-o fac neaparat! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. ce bun! eu am facut un cheesecake cu dovleac, dar n-am apucat sa si postez!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bine arata! tare mult imi place dovleacul,fiert si la cuptor

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata foarte bine! Retetele cu dovleac sunt in topul preferintelor mele de toamna si nu numai.

    RăspundețiȘtergere
  10. ce bine arata....o sa i dau mamei reteta ea e fana dovleac

    RăspundețiȘtergere