duminică, 19 februarie 2012

Iepure la cuptor cu sos de vin si masline


INGREDIENTE

carne de iepure
o ceapa mare
un gogosar rosu
3 morcovi
100 gr masline negre
200 ml vin rosu
sare,piper,boia,vegeta,foaie de dafin
ulei

MOD DE PREPARARE RETETA

Am dat cateva clocote la carnea de iepure in apa cu putina sare.Am aruncat apa de pe carne.
Intr-o cratita am calit ceapa apoi am adaugat gogosarul taiat cubulete.Am pus sare,piper si o foaie de dafin.
Am pus legumele calite intr-o tava si am taiat rondele de morcovi.
Am asezat bucatile de carne de iepure pe patul de legume.



Am condimentat carnea cu sare,piper,vegeta si boia.
Am pus vinul in tava si am acoperit cu folie de aluminiu.


Am dat la cuptor la foc potrivit o ora.
Am scos tava din cuptor si am invartit carnea pe cealalta parte.
Am adaugat un pahar cu apa si am pus maslinele.
Am dat din nou la cuptor de aceasta data fara sa fie acoperit.


Am mai lasat aproape 40 minute la foc mic pana a scazut apa si carnea s-a rumenit frumos.
Am servit carnea de iepure alaturi de cartofi natur si maioneza de usturoi.






9 comentarii:

  1. Imi place mult mancarea cu masline, are gust buuun.

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am mai mancat iepure de vre-o 2 ani.. cand recunosc nu l-am papat cu mare placere ptr ca nu prea mi-a placut cum a iesit. Al tau vad ca a iesit bine... si nu-i asa vanat cum era al meu, care de altfel era un salbatic :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmm, ce bine arata... Si eu fac iepurasul tot cu legume la cuptor...

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buna carnea de iepure! Si eu pregatesc cu legume si in varianta vanatoreasca! PuuP!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ar fi fost perfect daca nu puneai vegeta (e inutila si dubioasa) si daca nu foloseai folia aia de aluminiu, ci il faceai intr-un vas de iena cu capac :).

    RăspundețiȘtergere
  6. O singura data am mancat carne de iepure.Acum nu stiu daca as mai incerca,dar arata foarte frumos.Pup!

    RăspundețiȘtergere